HOME  •  PRODUSE  •  FIRME  •  INSCRIERE  • 
LOGIN  User: Pass:  
 

     CANISA KRIS


Homepage canisakrisDespre canisakrisServicii ale canisakris Anunturi ale canisakris Poze ale canisakris Video ale canisakris Harta canisakris


DALMATIAN

OFERTÃ
Inscris la domeniul Caini de companie
Descriere Dalmatian:
TARA DE ORIGINE
Slovenia

ORIGINE
Exista o mare disputa referitor la originea exacta a Dalmatienilor, dar toti istoricii sunt de accord cu faptul ca aceasta este o rasa foarte veche.
Multi istorici cred ca aceasta rasa a ajuns in Europa venind din Egipt, prin Orientul Apropiat si Turcia. A patruns mai intai in Grecia si apoi pe coasta Dalmata a Marii Adriatice, unde a fost crescuta si selectionata pana s-a format Dalmatianul de astazi.
Alti istorici cred insa ca, desi standardul acestei rase este iugoslav, rasa nu provine din Dalmatia, ci descinde din Bracul de Bengal, fiind un metis de Pointer Istrian si Bull-Terrier.
Se pare totusi ca prima varianta este corecta, aceasta teorie fiind sustinuta atat de faptul ca exista urme a rasei pe basoreliefuri din Egipt si pe fresce elene, cat si de unele documente din 1374 ce atesta existenta rasei in Dubrovnic inca din Evul Mediu. In acea vreme Dalmatianul era utilizat pentru aret.
Rasa s-a raspandit mult in anii 1800, Dalmatienii fiind utilizati de data aceasta ca si caini de atelaj deoarece ei au o afinitate pentru cai.
Erau deschizatorii de drum, dand la o parte alte animale si facand loc sa treca caruta trasa de cai. In jurul focului unde era intotdeauna multa agitatie si activitate, Dalmatienii ajutau sa linisteasca caii si sa stea de paza.
In trecut Dalmatienii au avut multe intrebuintari: mascota pentru pompieri, santinela in razboi, caine de circ, caine de vanatoare si caine de paza.
In urma prezentarii filmului de desene animate 101 Dalmatieni, celebrul Walt Disney a renascut interesul pentru acest caine, dandu-i locul ce i se cuvine.
CONTACTEAZA RAPID FURNIZORUL

Nume
Tel.:
E-mail:

Mesaj:


Introduceti textul    cod validare    aici   
Program de gestiune


Konstruct     Expo Medical     Expert turist